tirsdag 19. oktober 2010

Irenesol klapper seg selv på skulderen og lener seg tilbake, meget tilfreds med de siste dagers ferdigstillelser.

Så var jeg endelig ferdig med kåpa mi, som ble påbegynt under strikketreffet på Ørskogfjellet. Fin ble den, men bittelitt for liten. Kan fint ha den åpen, men lukker jeg den så spriker det litt. Jaja, ikke så farlig, fargene og passformen er perfekt, og det er ikke så mye som skal til før den passer. Og nei Linda, jeg gjentar; du får den IKKE!!!


Kjempefornøyd!



Har gjort en del endringer. Har strikket den 13 cm. lenger enn oppskriften sier, og ermene likte jeg ikke. De var korte og vide, og jeg liker de litt smalere. På originalen skulle det ikke økes oppover, men armen var like vid nede som oppe. Jeg strikket bare 13 repetisjoner på blonden nederst, og plukket opp 52 masker istedenfor 104, syns det ble meget vellykket.








Kåpa mi er strikket i finull fra Rauma, på pinne nr. 3.

Har holdt på med andre ting innimellom, bla. denne Mariuslua til Hanna. Hun elsker den, selv syns jeg de norske tradisjonsmønstrene tar seg bedre ut i tynnere garn.


Strikket i alfa på pinne 5 og 6, oppskriften er fra et av de nyeste tilbehørsheftene til Sandnes.

Det har blitt nok en Stafflue, men dette bildet ble jo helt begredelig. Lua er flott og deilig, strikket i kashmir kjøpt hos Pinnsvindesign.


Har vært i en liten luestim ser jeg. Tine Solheim har designet en vakker serie for Flid husflidene, og jeg falt for poseluen Sonja. Strikket den i alpakka fra "Du store alpakka", og det ble ikke helt vellykket. Lua ble ikke baggy nok, men fin allikevel da. Hadde tenkt å strikke inn perler, men det ble fryktelig knotete. Og stakkars de som vil strikke denne og ikke har flust med erfaring! Tine Solheim er flink på design, men strikkemønstre er ikke hennes (eller hjelperne kanskje) sin store greie...


Og se her! Er ikke dette skjønt? Har en venninne fra New Zealand som jeg ble kjent med da hun jobbet sammen med Ronnypøbel i Libanon. Hun har fått to barn, og jeg fikk så lyst til å strikke noe gøy til dem. Lille Josie er 9 måneder, og vil nok være vakker i lillesøsterkjolen og pannebåndskaut.








Storebror Harry på tre, skal få Mariusgenser som er påbegynt i dag.
Kjolen og pannebåndet er strikket i baby merino fra Garnstudio på pinne nr. 3.

Og her er "Forbrytelsen", som jeg strikket for noen år siden. Har aldri brukt den, og da jeg hadde storopprydding i skalpet mitt i dag, fikk Hanna den. Flotte begge to.


Da er det altså Mariusstrikking som er i fokus, samt et par votter. Det blir nok med til Gdansk når jeg drar dit fredag. Skal på morrotur med flotte kollegaer og gleder meg vilt!

Ha en flott uke allesammen.