torsdag 31. mars 2011

Irenesol har en snill pappa

Se hva han har laget til meg, uten en eneste grunn, annet enn at det må da bety at jeg er en engel? Han er supernøye, og arbeidet hans er like pent på baksiden som det er på fremsiden.


Jeg har også produsert litt de siste dagene, igjen er det stort sett luer det går i. Strikket Arne & Carlos' "Space invader" igjen... Den er så utrolig fin! Har ingen planer med denne, går i gaveboksen tenker jeg.


Garn: Freestyle fra Dale
Pinner: 4,5
Oppskrift: Arne & Carlos' luehefte

Flere luer som havner i gaveboksen


Garn: Nepal fra Drops
Pinner: 4,5
Oppskrift: Eget design



Garn: Aran fra Artesano
Pinner: 4,5
Oppskrift: Egen design

Nå er det snart påske, og supergeniene Arne & Carlos har fulgt opp suksessen med julekuler og designet påskeegg og påskekuler. Kjapp og enkel strikk, og fargene bare roper VÅR! Det trengs, for etter mange flotte dager, lavet snøen ned i dag.


Takk for at du leser bloggen min. Har da vært ganske flink i det siste?

mandag 28. mars 2011

Irenesol er svært så fornøyd med seg selv

Her blogges det jo for harde livet, det hjalp å bli sykemeldt... Var innom bloggen til skjønne (morgrethe), og falt pladask for et sjal hun viste frem der. Av alle ting i hele vide verden så heter sjalet "Glede"! Det er mykt og deilig og fint og passe stort. Har lekt litt med picnik, og det funket jo ganske greit det :)

Garn: Rowans Kid Classic
Pinner: 5
Oppskrift: Maskerader nr. 13 (DSA)

Er inne i en skikkelig luestim om dagen. Har fått en del tilbakemeldinger og spørsmål om jeg strikker på bestilling. Har bestemt meg for å prøve det, og tar imot bestillinger på den enkle luen med eller uten oppbrett. Og pelsdusken er IKKE med, her blir det vanlige dusker av garn altså. Tenkte 300 kr. pr. lue, inkl. evt. porto. Har fått tilbakemeldinger om at det er for billig, men kjører den prisen. Blir det vannvittig etterpørsel får jeg heller se på det. Særlig...


Garn: Nepal fra Garnstudio (utrolig myk og god)
Pinner: 4,5
Oppskrift: Utgangspunktet er en av Arne & Carlos sine luer, men er endret ganske mye

Og her er min favoritt! Den er varm og god og enkel og fin og lekker og flott.


Garn: Aran fra Artisano
Pinner: 4,5
Oppskrift: Etter eget hode

Dersom det kommer inn noen luebestillinger, er det de jeg kommer til å jobbe med. Ellers blir det vel et par bomullskjoler tenker jeg. Syns det er så kjedelig å blogge ti cm. her og ti cm. der, så alt kommer her når det er ferdig.

Ha en flott mandag. Jeg skal ut og gå en liten tur og bevege dusteryggen litt.

fredag 25. mars 2011

Irenesol har strikket en hals mens hun lengter mot vår

Kanskje på tide å finne frem bomullsgarnet, men det er så mye morsommere å strikke med ullgarn. Holder på med et par sommerkjoler, men kommer lissom ikke skikkelig i gang. Fikk tre herlige nøster med kid-silk av ungene til morsdagen, og frem til nå har de ligget til pynt i en fiiin kurv sammen med andre kid-silkbabyer. Fant en oppskrift på en hals som så superdeilig ut, og strikket den. Morsomt med sånne småting, det går jo så kjapt! Et par kvelder, og vips! En varm hals som lindrer vonde nakker, ifølge reklamen på garnstudio. Deilig farge!

Garn: Kid-silk fra garnstudio (dobbelt)
Pinner: 5,5 og 6
Oppskrift: HER

Nå er det fredag, det er den 25. mars, og da er det jo som alle vet, den store vaffeldagen! Setter i gang vaffelpressa snart, for kjæresten min er på vei hjem fra jobb. Senere i kveld blir det andebryst med deilig tilbehør, rødvin og creme brulee. Man må jo kose seg, viktig å feire vaffeldagen :))) Er forresten sykemeldt frem til 3. april pga. dusteryggen. Var på vei til å bli bedre, men falt lissom ut av bilen på torsdag. Gjorde ikke ting bedre, og her sitter jeg da. Takk Gud (eller noen, sauene feks.), for garn! Hva skulle man ellers gjort?

Ønsker dere alle en fortreffelig helg:)

onsdag 23. mars 2011

Irenesol sjokkerer ved å blogge tre innlegg på to dager

Jadaneidaså, her går det i ett gitt. Ikke før jeg pustet lettet ut etter å ha blogget nesten to måneders produksjon, så er jeg i gang igjen. Hanna ønsket seg noe tilsvarende lua venninnen hennes fikk i gave, og da var det jo bare å sette i gang. Kjøpte hvit nepal og strikket igjen en av luene til Arne & Carlos. Satte i en pelsdusk, og den unge damen ble meeeget fornøyd.



Fine Hanna Mathilde.

Ellers er dette en merkedag for oss. Adrian, som blir 19 i juni, er født med refluks. Det gjorde at han hadde sprutbrekninger som baby, og med en helsesøster som ikke tok oss på alvor, medførte det at han som 8 måneder gammel veide 4 kg. Vi bodde da i Finnmark, og da vi var på juleferie hos mine foreldre i Hønefoss, dro jeg til Rikshospitalet og nektet å dra derifra før de sjekket han. De fant ut med en gang hva som feilte han, men pga. at han hadde kastet opp hvert måltid siden han var nyfødt, var spiserøret såpass ødelagt av syre, at han ikke kunne opereres. Mye frem og tilbake, han ble flere ganger lagt i respirator, og vi trodde vi skulle miste han. Tilslutt, etter seks måneder på Riks'n, ble han utskrevet med medisiner. Siden den gang har han blitt fulgt opp på en måte vi har trodd har vært bra.

Forrige sjekk hadde han for første gang på en avdeling for voksne, og legen der var veldig overrasket over at han ikke var operert tidligere. Det viser seg at det for ca. 10 år siden ble utviklet en metode som gjør at han kan opereres,men at vi ikke har blitt informert om det. I dag var vi på Ullevål sykehus og snakket med en lege. Adrian blir antageligvis operert i april/mai, noe som er helt utrolig! Vi har trodd dette var noe han måtte leve med, dessuten drømmer han om en karriere i forsvaret, noe som ikke ville vært mulig med hans tilstand. Så nå går vi bare og venter på beskjed om dato, og håper det ikke blir mer komplikasjoner. Må jo innrømme at jeg er en smule imponert av at han er villig til å miste deler av russetida for å få operasjonen før sommeren.

Ønsker dere alle en skjønn dag :)))

tirsdag 22. mars 2011

Irenesol lovet seg selv å slutte å strikke kjoler men jugde bare

Her er nemlig nok et eksemplar av arten vakker strikkekjole. Den er designet av Tine Solheim og er bare så innmari fin! Litt sånn 80talls lissom, men med en tvist.

Har gjort en del endringer. Egentlig skulle vranga være ut, men det brydde jeg meg ikke noe om.

Strikket flettevrangbord nede, som på halsen og rundet ermene. Opprinnelig skulle det vært en slags rullekant.

Og grunnet at jeg er 183 cm. lang, forlenget jeg hele saken med 15 cm.

Halsen ble mye mindre enn på bildet, og det er i grunnen helt greit.

På modellen i boka, er det sydd et bånd rundt Selburoselappen før den ble sydd på kjolen. Jeg valgte å hekle rundt med pelsgarn, og syns det ble like fint. Er veldig glad i denne, og gleder meg NESTEN til det blir kaldt igjen, for den er veeeldig varm.

Herligheten, som heter Toulouse, er strikket i garnet Aran fra Artisan på pinner nr. 7. Tok 5 dager... Oppskriften finner du i Tine Solheims siste bok som heter Retromasker. Anbefales på det varmeste!

Irenesol lever altså, ting tar bare litt tid

Og det er ikke strikkingen altså! Nei, der går det unna, vet ikke helt hvor jeg skal begynne lissom. Februar har passert og mars er godt over halvveis. Ute skinner sola og det bugner av sikre vårtegn som kattedritt og duften av... det samme! Argh! Velger å fokusere på mere positive ting, og viser heller frem det jeg har laget i det siste.

Kan jo starte med Mariusbodyen jeg viste frem i forrige innlegg. Her er den med innmat, dvs. vakre Hjalmar. Er han ikke til å spise opp?


Vi går videre til mer vinterstrikk. VM på ski var jo som alle vet, i Oslo. Merkelig hvordan følelsen av å være norsk lissom bare bobler over, og da var det jo bare å la seg inspirere.

Lua er strikket i mitu fra pt, og oppskriften finner du HER.


Vottene er også strikket i mitu, og de er utrolig myke og gode. Oppskriften er i et pthefte med masse flotte votteoppskrifter.

Hanna kom med en forespørsel torsdag kveld. Hun skulle i bursdag lørdag, og lurte på om jeg kunne strikke en lue til bursdags"barnet". Det varmer et mammahjerte, og hun valgte ut en Arne & Carloslue, mine favoritter om dagen.


Strikket i freestyle på pinne nr. 4,5, og oppskriften finner du i Arne & Carlos' luehefte.

Mer Arne & Carlos. Strikket lue og hals i dette klassiske mønsteret, og fant på matchende pulsvarmere. Liker fargekombinasjonen veeeldig godt.


>

Halsen ble litt smal og rar, men sitter godt og varmer deilig. Alt er strikket i falk fra Dale, og oppskriften er fra Dalehefte 236, Arne & Carlos' spesial.

I det heftet fant jeg også en flott poncho. Hadde store planer om å ha den selv, men den ble veldig liten. Alle mål stemmer, så den skal være sånn. På bildet er det Hanna som har den på seg. Hun er 170 cm. høy og slank, så den passer nok best til ei lita jente tror jeg. Men den ble superfin, og fargene er skjønne!

Denne er også strikket i falk fra Dale, fra det samme heftet som over her.

Noe kjedelig strikk blir det også innimellom. Sokker er vel det verste jeg vet å strikke, men disse gikk jo superkjapt, og var veldig enkle rett-opp-og-ned-sokker-til-en-LSK-fan. Tror han ble glad, må jo ha noe å varme seg på når seriestarten er sååå tidlig som i år.

Sokkene er strikket i regia sitt supportergarn, på pinne nr. 3. Oppskriften jeg brukte, finner du HER.

Onkelen min trengte nye votter, og det måtte jeg jo gjøre noe med. Han har hytte på Hjerkinn på Dovrefjell, og etter å ha googlet litt, fant jeg ut at det faktisk finnes en Dovrevott! Måtte selvsagt strikke den, og for noen flotte votter det ble! Tror det blir flere sånne. Merket på votten er et pilgrimsmerke, og onkelen min kjente det igjen fra området rundt hytta si. Morsomt.


De er strikket i navia sitt 3trådsgarn.

Har strikket et par sjalskjerfsaker i det siste også. Kanskje på tide å finne på noe mer sommerlig, men falt for disse.


Det er strikket i lima fra garnstudio, og oppskriften finner du HER.

Dette sjalet hadde jeg faktisk helt glemt. Startet på det på en hyttetur for et par helger siden, og gjorde det ferdig dagen etter at jeg kom hjem. Siden har det blitt liggende. Tok det frem igjen i går og sydde det sammen og festet knapper, og dette blir nok en favoritt de neste vintrene. Det er stort og varmt og flott og ikke-pyntet og veldig meg.




Fiiine knapper fra Du Store Alpakka.
Sjalet er strikket i en tråd fairytale og en tråd babysilk fra DSA. Oppskriften er i heftet Maskerader nr. 3, også det fra DSA.

Puh, blir jo helt utslitt av sånne lange blogginnlegg jeg. Tror jeg må bli flinkere til å blogge etterhvert som jeg blir ferdig med ting. Jeg er ikke flink til å legge igjen spor etter meg hos andre bloggere, men hadde blitt veldig glad om du gadd. Kanskje jeg blir litt flinkere etterhvert jeg også...

Ha en flott uke alle.