torsdag 30. desember 2010

Irenesol har strikket kule kuler og flotte votter....

Til å ikke være sikker på om jeg liker julekulene, har jeg jammen strikket mange! Det er blitt 13 tilsammen, og her er de 6 siste. De skal være en del av bordpynten nyttårsaften, og skal ligge på hver kuvert som en gave. Håper de som får dem syns de er fine. Strikket de med finull i lilla og hvitt siden bordet er i de fargene.


Jo, de ER fine! Bestemte meg nå. Tror jeg skal ha som mål å strikke en hver uke i 2011, så har jeg mange til neste jul.


De er ikke veldig runde, og de har små skjønnhetsfeil, men det er sånn jeg liker dem. Det vises at de er hjemmeprodusert, og ingen er like.Til fødselsdagen sin i september, fikk mamman min bla. et gavekort på valgfri strikkegreie. Hun valgte Hadelandsvotten, og det tok jammen meg lang tid å få de ferdig. Strikket første votten samme kveld jeg kjøpte garn, men så ble det liggende. Jeg pleier alltid å gjøre meg ferdig med en og en ting, men her gikk det gæernt. Den andre begynte jeg på forrige kveld, og ble ferdig i går, så nå får mamma nye votter. De er strikket i pt2 på pinne nr. 2,5 og er vakre som bare det! Bildene får ikke frem fargene skikkelig. Mansjetten er svart, rød og cerise, og i dagslys er det kjempefint!Er i gang med med nok en kjole, deilig å strikke til seg selv igjen :))) Denne gang er det et nytt garnbekjentskap, mitu fra pt. Det er 50% alpakka og 50% ull, og superdeilig. Har kommet et par nøster opp på bolen, og det kjennes mykt og godt ut!

Målet er å bli ferdig til 20. januar, for da drar kjæresten min og jeg til Tallin på tur :D

Her er mitt neste prosjekt. "Regndråpekjolen". Er den ikke vakker? Skal strikke også den i mitu, i julerødt. Blir fiiin...


Dette blir nok mitt siste blogginnlegg i 2010, så jeg benytter anledningen til å takke for at dere gidder å følge bloggen min selv om jeg ikke har vært så aktiv. Nyttårsløfter er bare tull og tøys, men skal prøve å oppdatere oftere neste år.

Ønsker dere alle en skikkelig morsom nyttårsaften, og et flott 2011.

15 kommentarer:

 1. de kulene var flotte i lilla. har egentlig vært litt skeptiske til de kulene, men lilla var SMANSY! Og heldige mammaen din som har fått seg nye votter. Og du er allerede i gang med noe til deg selv? jøss. Og innen 20 januar? fantastisk. Uansett ser den kjempe flott ut, gleder meg til å se din ferdig. Ha ett godt nyttår!!!

  SvarSlett
 2. nydelige kuler du har laget. Lykke til med 52 kuler i 2011.

  SvarSlett
 3. Hei vakre Irenesol :) alltid gøy å sjekke innom siden din :) kanskje første gang jeg legger inn en kommentar :) syns de luene du har strikket opp igjennom høsten er helt supre. Har du flere igjen? eller tar du opp på bestilling?
  Fortsatt god romjul og godt nyttår. Juleklem Linda

  SvarSlett
 4. Flotte kuler med sjarm =)

  Finnes den votteoppskiften å få kjøpt ett sted?

  SvarSlett
 5. Kule kuler til nyttårsselskapet. Det var en flott ide til bruk av disse.

  Ønsker deg også et riktig godt nytt år.

  SvarSlett
 6. Så fine julekuler og votter du har strikket.Mye annet fint å finne på bloggen din også.Vil også ønske deg et riktig Godt nytt år!

  SvarSlett
 7. Så herlige kulene ble i lilla. Nå fikk jeg plutselig lyst å prøve å lage flere. Pørfekt til vintekuler.

  Den den rød kjolen der var rålekker. Hvor var det du fant det mønsteret hen sa du? ;O)

  SvarSlett
 8. Flott kulene ble i lilla!

  Og kjolen er jo bare knallfin!

  Godt nyttår til deg også :)

  SvarSlett
 9. Jeg er heller ikke sikker på om de julekulene er fine....og har foreløpig kun laget èn....kanskje de er finere til neste Jul?

  Men de vottene - det er gøy. Må fortelle. Min gode svigerfar på over 80 år skulle egentlig få slike til Jul, men siden de var så kjedelig å strikke så ble bare èn ferdig. Nå må jeg vel nesten strikke ferdig èn til siden han har bursdag om 14 dager. Og så - grunnen til at jeg skulle strikke nettopp de vottene var at han har funnet igjen sin ungdomskjæreste og at hun er fra Hadeland (Brandbu). Nå bor de delvis på Brandbu og delvis på sunnmøre.

  Ønsker deg et kreativt godt nytt år !

  SvarSlett
 10. Hei hei Irene.

  Håper står bra til, og at du har hatt en fin jul.

  Du har strikka litt av hvert ser jeg, og du er så flink, morro.
  Må jo også bare fortelle at jeg er ferdig med fire par votter som blei finfine julegaver. Også er jeg igang med å øve meg på å strikke hæl på sokker.
  Har du noen fine og enkle sokkeoppskrifter?

  God klem fra Hanna-Christine

  SvarSlett
 11. Så mange flotte julekuler du har lagd. Tror jeg har samme forhold til disse kulene som deg, blir ikke helt enig med meg selv om jeg liker dem eller ikke. Må antakligvis bare kaste meg ut i det og prøve dem. Likte best de rød og hvite med strass på. Og den røde regndråpekjolen var bare nydelig. Hvor kan man få tak i mønsteret til den?
  Du er ihvertfall utrolig flittig. Riktig godt nytt år
  Klem ¤

  SvarSlett
 12. Hei. Prøvde å legge inn kommentar hos deg, men fikk det ikke til. Kjolen er fra det siste designer knitting (eller knitters)... Det er kjøpt på Narvesen og har bilde av en dame med rosa skjerf på forsiden.

  Godt nyttår.

  Klem

  SvarSlett
 13. Hei igjen!
  Aner ikke hva som ikke funker, noen ganger lever bloggene sine egne liv tror jeg!
  Takk for svaret, skal løpe ut å kjøpe bladet i morgen. Blir spennende å se resultatet ditt før reisen din.

  Ha ei fin uke ;-)

  SvarSlett
 14. Hei.

  Fantastisk flott den regndråpekjolen. Hvor får man tak i mønster til den?

  SvarSlett
 15. Hellu. Siden du er anonym så vet jeg ikke helt hvor jeg skal svare, men prøver her. Kjolen er fra det siste designer knitting (eller knitters)... Det er kjøpt på Narvesen og har bilde av en dame med rosa skjerf på forsiden.

  :)))

  SvarSlett