tirsdag 28. september 2010

Irenesol gjør ting hun ikke kan, men jammen ble det fiiint

En ny dille har oppstått på hobbyboden, og denne gangen er det Mirrevirres Stafflue. Tøff i trynet startet jeg, men oppdaget snart at det var hekling! Argh! Det kan jeg jo ikke, men jommen kunne jeg det ikke allikevel. Fant noe lilla bris i lageret mitt, og lua ble laget i løpet av noen veldig få timer på nattevakt. Liker fasongen, men neste gang skal den lages lenger i toppen. Takk til Mirrevirre for en flott oppskrift. Har forresten brukt pinne nr. 5 og heklenål 5,5. Luftig og fin.


Rakk jammen å strikke et par Bellavotter i løpet av en av vaktene også, de er gitt i gave til en snill kollega. Brukte 3 nøster topp t'tå og pinne nr. 5. Oppskrift finner du her.
Problemet er at jeg ikke finner igjen bildene, og vottene er avlevert eieren. De fleste her vet vel hvordan de ser ut, dette eksemplaret var i en skjønn brunfarge.

Snille mamman min hadde bursdag 22. september, og da var det frem med kortlagingsutstyret igjen. Ble veldig fornøyd, og takker igjen Jeanette for at hun har stemplet opp flotte motiv til meg.


Inni kortet laget jeg en lomme og stemplet et gavekort der mamma kan ønske seg hva hun vil av strikket tilbehør.


Ellers strikker jeg på kåpa mi, og bolen er snart ferdig. Må som vanlig strikke noen ekstra centimetre, og det tar jo tid. Men fin blir den, bare vent og se.

Oktober nærmer seg, og i den forbindelse oppfordrer jeg alle til å støtte årets rosa sløyfe-aksjon. En kjapp og enkel måte å gjøre dette på, er å sende en sms til 2242 med ordet rosa. Da gir du 30 kroner, og du får en rosa sløyfe på mobilen din. Kom igjen allesammen, gi ditt bidrag og vær med på å støtte kampen mot brystkreft. Sykdommen rammes av hver 11. kvinne, og vi kjenner alle noen som er rammet. Dersom du leser dette, "kjenner" du jo meg på en eller annen måte :))) Tusen takk på forhånd.

6 kommentarer:

 1. Hei Irenesol. Det er lenge siden jeg har vært innom hos deg, ikke siden jeg var på blogs. Så gøy at du har flyttet over til blogspot. Da kan jeg jo legge fra meg en kommentar i ny og ne. Ser du er like ivrig på strikkingen som før og i tillegg scrapper du. Så tøft kort din mamma skal få, hun er heldig.

  SvarSlett
 2. Lua ble fin og kortet nydelig!

  SvarSlett
 3. Alt du tar i blir jammen til gull :D
  Lua var nydelig, og det samme var kortene. spesielt imponert over boksen i tidligere innlegg.
  Gleder meg til å se bilder av kåpa di!

  Forresten, flott layout på den nye bloggen din :D
  Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 4. Så fin lue!
  Liker så godt headingen din også - morsom, og så har jeg dilla på lilla ;)

  SvarSlett
 5. Veldig fin den nye bloggen din. Jeg tenkte å lage en hageblogg, men har ikke kommet i gang enda. Men neste år kanskje!! Strikker Mariusgenser, men har hatt strikke-tørke så lenge at den første utfordringen ble rett og slett å skjønne hvilken vei mønsteret skal leses?
  Fra venstre eller høyre?? Begynte med venstre. Men skjønte etterhvert at det må være fra høyre. Chemobrain..
  Og så strikket jeg steinhardt og genseren ble veldig smal!! Måtte ta opp igjen og begynner på nytt på mønsteret.. Håper på å strikke meg en kjole etter genseren i str 6 år til enten datteren på 7 eller sønnen på 5.. Inspirert av deg som strikker så fine kjoler. :)

  SvarSlett
 6. Flott lue og nydeleg kort!! Heldige mammaen din. Ønskjer deg ei fin helg.

  SvarSlett