tirsdag 19. oktober 2010

Irenesol klapper seg selv på skulderen og lener seg tilbake, meget tilfreds med de siste dagers ferdigstillelser.

Så var jeg endelig ferdig med kåpa mi, som ble påbegynt under strikketreffet på Ørskogfjellet. Fin ble den, men bittelitt for liten. Kan fint ha den åpen, men lukker jeg den så spriker det litt. Jaja, ikke så farlig, fargene og passformen er perfekt, og det er ikke så mye som skal til før den passer. Og nei Linda, jeg gjentar; du får den IKKE!!!


Kjempefornøyd!Har gjort en del endringer. Har strikket den 13 cm. lenger enn oppskriften sier, og ermene likte jeg ikke. De var korte og vide, og jeg liker de litt smalere. På originalen skulle det ikke økes oppover, men armen var like vid nede som oppe. Jeg strikket bare 13 repetisjoner på blonden nederst, og plukket opp 52 masker istedenfor 104, syns det ble meget vellykket.
Kåpa mi er strikket i finull fra Rauma, på pinne nr. 3.

Har holdt på med andre ting innimellom, bla. denne Mariuslua til Hanna. Hun elsker den, selv syns jeg de norske tradisjonsmønstrene tar seg bedre ut i tynnere garn.


Strikket i alfa på pinne 5 og 6, oppskriften er fra et av de nyeste tilbehørsheftene til Sandnes.

Det har blitt nok en Stafflue, men dette bildet ble jo helt begredelig. Lua er flott og deilig, strikket i kashmir kjøpt hos Pinnsvindesign.


Har vært i en liten luestim ser jeg. Tine Solheim har designet en vakker serie for Flid husflidene, og jeg falt for poseluen Sonja. Strikket den i alpakka fra "Du store alpakka", og det ble ikke helt vellykket. Lua ble ikke baggy nok, men fin allikevel da. Hadde tenkt å strikke inn perler, men det ble fryktelig knotete. Og stakkars de som vil strikke denne og ikke har flust med erfaring! Tine Solheim er flink på design, men strikkemønstre er ikke hennes (eller hjelperne kanskje) sin store greie...


Og se her! Er ikke dette skjønt? Har en venninne fra New Zealand som jeg ble kjent med da hun jobbet sammen med Ronnypøbel i Libanon. Hun har fått to barn, og jeg fikk så lyst til å strikke noe gøy til dem. Lille Josie er 9 måneder, og vil nok være vakker i lillesøsterkjolen og pannebåndskaut.
Storebror Harry på tre, skal få Mariusgenser som er påbegynt i dag.
Kjolen og pannebåndet er strikket i baby merino fra Garnstudio på pinne nr. 3.

Og her er "Forbrytelsen", som jeg strikket for noen år siden. Har aldri brukt den, og da jeg hadde storopprydding i skalpet mitt i dag, fikk Hanna den. Flotte begge to.


Da er det altså Mariusstrikking som er i fokus, samt et par votter. Det blir nok med til Gdansk når jeg drar dit fredag. Skal på morrotur med flotte kollegaer og gleder meg vilt!

Ha en flott uke allesammen.

42 kommentarer:

 1. Her var det fantastisk mye flott!!!! Elsker kåpa di, fargevalget inkludert!!!! Og alle småtteriene! Og forbrytelsengenseren er superkul!!!! (Mon om jeg kan lure mamma til å strikke den til meg til neste bursdag...hmmmm... *notere seg*)

  SvarSlett
 2. Å du verden, her var det myyyyye lekkkert!!!! Fy søren, helt stum av beundring jeg! Likte spesielt kåpa da, og så nydelig kjole du har strikket til Josie!

  SvarSlett
 3. Du er bare såååå fin i den kåpa! Da har du i vaffall ett plagg å ha på deg i Gdansk, og samma kan det være med resten! ;)

  God tur, forresten!!!
  Klems!

  SvarSlett
 4. Herlighet så mye flott du produserer!!! Den kåpa var kjempefin!!

  SvarSlett
 5. Kjempefin kåpe! Flinka! :)

  SvarSlett
 6. Wow! Så utrolig lekker den kåpa ble! Du kler den kjempegodt! Jammen søtt sett du har strikket også. Liker varianten med broderi på kjolen, ja.

  SvarSlett
 7. Du og du hvor lekker den ble, nydelige farger.

  SvarSlett
 8. Kjempelekker kåpe i flotte farger. Skal si du er flink til å få det til. Forbrytelsen ble super på dattera di.
  Håper du flott tur til Gdansk.

  SvarSlett
 9. Rålekker kåpe Irenesol! Super til deg!
  Mye flott du har laget i det siste!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 10. Wow...kåpa ble kjempelekker ;o) Og så mye flott du har laget. Falt litt ekstra for lillesøsterkjole med matchende skaut. Har kjøpt garn til skaut, tror jeg fikk ide til storesøsterkjole også til min lille prinsesse på 4;o) Ha en flott kveld.

  SvarSlett
 11. Den kåpa var berre lekker. Kjempefine fargar.
  Og ellers mykje flott i resten av innlegget,
  du får jammen fart på strikkepinnane.

  SvarSlett
 12. Nydelig kåpe:) Er litt sjalu, men vet ikke om jeg klarer å strikke en sånn til meg selv.. Blir nok ett evighetsprosjekt:)

  SvarSlett
 13. Fy søren, du er helt rå Irene! Kåpa ble dritlekker og du kler den kjempegodt. Den blir vel med til Gdansk tenker jeg - så har du i alle fall noe å ha på deg ;)

  Kjempeflotte de andre tingene du har strikket også! :)

  God tur til Gdansk - kos deg masse, masse!

  Klem

  SvarSlett
 14. Fantastisk fin kåpe! Likte endringene du hadde gjort på ermene :-) Mye flott strikk - og en inspirerende blogg. Ha en flott uke!

  SvarSlett
 15. Lekker, lekker, lekker. Ikke stort mer å si om den saken :-)

  SvarSlett
 16. Ja, kåpen er tilnærmet ufrattelig flott! Jeg mistet nesten pusten da jeg så bildene, helt sant!

  SvarSlett
 17. Jakka ble KNALLFIN! Du kler den såååå godt Irene.
  PS: Har fått ny blogg.....
  http://kanelsukker.blogspot.com

  SvarSlett
 18. Guri, så produktiv du er. Kåpen er kjempelekker og du kledde den bra! God tur til Gdansk da og kos deg.

  SvarSlett
 19. Er det kuuleste ever!! Rååå kule farger!! Hadde eg vært tolmodige nok, men den gang ei, men vurdere STERKT nå ja!!

  SvarSlett
 20. Fy soeren, den var uberkul!!! Har ikke sett bilder av den kaapa selv om jeg har lest om den...utrolig stilig!

  SvarSlett
 21. Så mye flott du har strikket ! Nydelig kåpe, luer, barnekjole m.m Litt av en jobb med kåpa, du er jo superrask.

  SvarSlett
 22. Rålekker kåpe i stilige farger var det, og alt det andre du har strikket var også flott. Heldige datra som fikk ta over genseren din.

  SvarSlett
 23. Knallflott kåpe i råflottefarger:) Ellers har du strikket masse flott i det siste.Mottakeren av little sisterkjolen blir sikkert kjempefornøyd. Ha en flottdag videre

  SvarSlett
 24. Wow,så mye nytt da du. Kåpa var knall fin,å den blir jo helt super fremover nå.

  Å jeg merker at jeg er svak for den lillesøsterkjolen. Har aldri strikket den selv,men fikk en da Selma var nyfødt. Sukk...jeg må bare strikke den en gang ja.

  Kjekt at forbryter genseren kom til nytte nå da.

  Ha en strålende dag. Her har vi fått årets første nysnø,å det skal nytes for store og små.

  SvarSlett
 25. Skjønner godt at venninna di vil ha den kåpa, jeg, den var kjempestilig! Og et sånt pannebåndsskaut tror jeg nesten jeg må lage til meg selv :) Og en sånn genser, kanskje? Mye god inspirasjon her!

  SvarSlett
 26. Fantastisk!!!!! Wow og wow så fin du er! Du kledde den kjempegodt og jeg er (nesten) stum av beundring!!
  God tur til Gdansk, kos deg masse! Klemmer i fleng

  SvarSlett
 27. ehm.. hvor skal jeg begynne? Jakken var kjempe stilig! Flotte høstfarger, og kledde deg godt! Ser ikke ut som dere skal fryse på hodene i vinter, flotte luer! Og venninna i New Zealand er da vel heldig, kjolen var herlig, lykke til med genseren! Og ha en GOD tur til Gdansk!!!

  SvarSlett
 28. Så utrolig mye fint du har laget da :D kjempe stilige farger på kåpa :D Jeg har også strikket sonja luen, og min ble nesten for baggy, jeg har lite hode så den ble rett og slett litt for stor :)

  SvarSlett
 29. Flotte farger på den kåpen. Synes du er så flink med store plagg, har ikke tålmodighet til slikt mer jeg. Men det er jo absolutt verd arbeidet, for denne var lekker!

  SvarSlett
 30. Berre lekkert :) alt sammen. Du er så dyktig. Kos deg på tur.
  Klem

  SvarSlett
 31. Skulle ønske jeg hadde ditt strikketalent.. Men kanskje jeg kan prøve meg på en sånn mariuslue? Det er vel overkommelig for en amatør? Nydelig liten kjole med pannebåndskaut!! Heldige er alle de små barna som kjenner Irene! <3
  God tur til Gdansk!
  klem

  SvarSlett
 32. Så vanvittig lekker den kåpe er Irene, og du kler den fantastisk godt:-) Super fine farger. Jeg digger også den poselua, ja alt egentlig:-) Du er så dyktig, jeg blir veldig imponert!
  Ha en kjempe fin tur :-)
  Klem

  SvarSlett
 33. Det må være en av de fineste kåpene du har laget. Nydelige farger og du kler den så fantastisk godt! Fint med blomster på lillesøsterkjolen, det pyntet virkelig opp. Lykke til med Mariusprosjektet...

  SvarSlett
 34. Utrolig lekker kåpe!
  Elsker fargekombinasjonen!
  Ha en fin lørdagskveld :)

  SvarSlett
 35. Du er bare såååå flink!

  SvarSlett
 36. Så utrolig masse flott du har strikket i det siste. Den kåpa var bare utrolig lekker da!

  SvarSlett
 37. Så masse lekkert! Det er jo en drøm å komme inn her å se på alt det fine du lager. Falt jo veldig for kjolen jeg da, og pannebåndskautet! Er det noe du har laget selv? Tror jammen jeg må prøve meg på et slik til snuppa mi. Tips meg om det finnes en oppskrift på det da, så slipper jeg å knote meg frem selv. hehe.

  SvarSlett
 38. Kjempefin genser jentungen fikk. :)

  SvarSlett
 39. Personlig synes jeg at akrylgarn er sterkt undervurdert...

  SvarSlett
 40. WOW!!! Heilt fantastisk nydeleg kåpe!! For ein jobb!! Flott gensar og flotte luer og ein nydeleg babykjole og pannebåndskaut. Fins det oppskrift på det skautet? Ønskjer deg ei fin helg.

  SvarSlett
 41. Oh my, for en jakke!!! Shit, jeg er imponert. Du lager så mye fint!!!

  SvarSlett