søndag 26. desember 2010

Irenesol blogger igjen.

Nå har det vært tørke her inne siden 19. oktober, og det er ikke bra. Strikketørke har det også vært, men heldigvis bare i timer av gangen. Har strikket mye julegaver, og de siste trådene i mammas poncho ble festet på jobb julaften kl. 11. Bra beregnet! Her er noe av det jeg har holdt på med innimellom jobb, julebord, familiegreier og sosiale happeninger.Viste dere en Mariusgenser og en Little sister dress for en stund tilbake. De ble sendt til New Zealand, og her er de med innhold! Er de ikke skjønne? Morsomt å se plagg jeg har jobbet med her hjemme, ha reist så langt. Josie og Harry heter de søte små, og vi kjenner mamman og pappan deres fra den tiden vi bodde i Libanon.

Arne og Carlos' julekuler har vært en varm potet på diverse forum, og jeg klarer ikke å bli enig med meg selv om jeg liker dem eller ikke. Dermed øser jeg de ut som gaver for å få tilbakemeldinger. Har en mistanke om at alle er veldig høflige, for de blir tilsynelatende veldig begeistret for dem. Og alle har hørt om dem og alle vet at de selges for kr. 800 pr. stk. i Japan... Holder på med noen i lilla og hvitt til nyttårsaften. Alle er strikket i finull på pinne nr.3.

Har tovet litt også. Dette gryteunderlaget er strikket i eskimo, og så veldig spesielt ut før jeg puttet det i vaskemaskinen. Ble veldig tett og fint, men er en sånn typisk ting jeg strikker bare en av. Mye morsommere å strikke kjoler!

Før:


Etter:


Hadde også planer om å strikke en del hjerter og tove dem. Det ble 12 til slutt, men det var jo sååå kjedelig å fylle dem! Fylte ett, og "pyntet" det og la de i en kurv... Ble julete iallefall...

Før:


Etter:Nabobarna heter Emma og Mia, og i tillegg til at Mia er fadderbarnet vårt, er de to usedvanlig vakre og skjønne jenter. De er ivrige tilhengere av barne-tv, og da er det selvsagt en fadders og nabos plikt å sørge for at de søte små er kledd i henhold til det aller nyeste innen julekalenderbarnetv!Arne og Carlos kan mer enn å strikke og designe julekuler. De har også kommet ut med et eget luehefte med mange tøffe modeller. Her er to av dem; luen med rundinger er til meg selv, mens pappan min fikk space invaderlua til jul. Begge er strikket i henhold til oppskrift, med freestylegarn fra Dale.
Og sååå glad blir snilleste pappan når han får en space invaderlue. Hadde du øvd deg lenge pappa;)))


Linda er min besteste venninne og kollega, men hun har en meget dårlig side. I tillegg til at hun ikke kan strikke, nekter hun å lære det, samtidig som hun hinter om at alt er så fint. Har en sterk mistanke om at hun håper alt jeg strikker blir for smått til meg, for da kan hun overta det uten videre seremonier. Det har resultert i at hun bla. er eier av en rød Tine Solheim-kjole... Til jul strikket jeg lue og hals til henne i deiligste big wool fra Rowan.


Hanna Mathilde har lenge ønsket seg Mariusgenser, og jeg lovte å strikke en til henne etter jul. Uten at hun visste det, startet jeg på en som skulle bli julegave. Frem til mønsteret strikket jeg på den hjemme, men da jeg begynte på bordene, la jeg den på jobb og strikket i pauser og under håndballkamper og når det måtte passe. Gutta på jobben kom med ivrige tilrop og heiet meg frem. Ferdig ble den, og jammen passet den perfekt til vakreste jenta.
Ronnypøbel ønsker seg sjelden noe, og hjemmestrikkede gensere har han jo! Strikket to-tre til han de første årene vi var sammen, og det er vel ca. 15 år siden han fikk den siste. Satte i gang, og heller ikke denne kunne strikkes i heimen. Nattevakter er gull! Merkelig at han ikke reagerte da han sa han ble veldig sen rett før julaften, og jeg oppmuntret han til å ta siste toget hjem :))) Ble akkurat ferdig med siste ermet og fikk stappet det ned i posen i det han kom inn døra. Hadde vært på julemiddag med artillerifrender, og hadde et helt annet fokus enn hva jeg strikket på. Den ble også fin, og passet kjæresten min perfekt!Det er ikke lett å vite hva man skal kjøpe i julegave til folk, så når mamman min sukket over en poncho tidligere i høst, sørget jeg for å lagre det i et eller annet minne. Og poncho ble det! Fant en i Tine Solheims Maskeball. Som frynser hadde hun upolitisk nok brukt minkhaler... Ikke bra! Jeg droppet frynsene og syns den ble superfin! Det syns mamman min også :)))Bellavottene er geniale! De er fine og de er superkjappe å strikke. I originaloppskriften, holder modellen et grønt eple, men det blir jo kjedelig i lengden. Følg med, flere skal strikkes, og utfordringen ligger i å finne nye frukter og grønnsaker.Noen kluter har det også blitt...


For første gang feiret vi julaften uten Adrian. Han jobber som vikar på sykehjemmet i Vestby, og hadde tatt på seg vakt sent på julaften. Han og de andre som jobbet, hadde avtalt å kle seg ut som nisser, og jeg fikk i oppdrag å kjøpe skjegg. Det fant jeg selvsagt ikke, og hva gjør man da? Jo, da kjøper man et nøste funny og håper ingen ser det... Og strikker et skjegg :)))


Jadaneidaså, har ikke ligget på latsiden nei. Dersom du lurer på noe, feks. hvor oppskriften til noe er hentet, er det bare å sjekke Ravelrysiden min etterhvert. Er du ikke på ravleriet, er det bare å spørre i kommentarfeltet. Ønsker dere en fortsatt glitrende jul, og takker for at dere gidder følge meg til tross for få oppdateringer. Kommer sterkere tilbake.

15 kommentarer:

 1. WOW! For ein produksjon!

  SvarSlett
 2. WOW!!! Du har ikkje lagt på latsida, nei!! Heldige dei som kjenner deg! Utruleg mykje flott du har strikka.

  SvarSlett
 3. Det var en imponerende samling! Skulle ikke tro du hadde strikketørke når man ser det her!
  Ha en fortsatt fin jul og kos deg med strikketøyet!

  SvarSlett
 4. Jeg er imponert! Så utrolig mye flott du har rukket å strikke, ikke bare småplagg heller.
  Ha ei fin romjul:-)

  SvarSlett
 5. Ojojoj! Både kvantitet og kvalitet. Kom på Santinos og få rødvin, du.

  SvarSlett
 6. At besøge din side, er lige til at blive i godt humør af.
  Det ene strikkede plag flottere end det andet, og alle så utroligt fine. Og herlige bilder.
  Tak for kigget

  Hav en fin romjul ☺♥♥

  SvarSlett
 7. Åj, åj, åj fantastisk flotte ting....detta vakke småtterier. Skjønner ikke hvordan det er mulig. Jeg må nok komme igang med noe annet eller oppvasklutene mine ja :) Heldige gavemottakere!
  KOS DEG i romjula!!!

  SvarSlett
 8. Så utrolig mye fint du har strikket og gitt bort til jul. Heldige de som er rundt deg og får slike flotte gaver

  SvarSlett
 9. Fy søren, du er helt rå Irene!!! Så masse du har strikket og alt er bare så flott! Heldige er de som kjenner deg. "Supermann" ser i alle fall kjempefornøyd ut ;)

  Ha en fortsatt fin julefeiring!
  Stor romjulsklem

  SvarSlett
 10. Vet ikke hvor jeg skal begynne å kommentere. Så utrolig mye flott du har laget! Ponchoen var utrolig fin, det var også den blå genseren og luen og halsen...og alt. Hehe.

  Ha en fortsatt god jul :) Flott å se at gavene dine ble verdsatt.

  SvarSlett
 11. Skjønner at det har vært stille med blogginga når jeg ser den produksjonen den.Masse fine plagg. God Jul fortsatt:)

  SvarSlett
 12. Så fantastisk mye flott du har produsert, likte veldig godt kjolen din, og genseren du har strikket til mannen.
  ha en fortsat god jul:)

  SvarSlett
 13. Så masse fint du har strikket, han gutten i mariusgenser kledde den så fint. Han kunne gått rett inn i reklamekampanje for mariusgensere,herlig

  SvarSlett
 14. ,,,din strikkeglede er fryktelig smittsom...tusen takk for strikkebasillene du raust deler ut!

  SvarSlett
 15. den lill lua og halsen med knappene var kjempekul!! Hvor kan jeg finne oppskriften på denne? Om du har lyst til å dele da selvfølgelig! :D

  SvarSlett