onsdag 9. februar 2011

Irenesol har reist litt og strikket litt og scrappet litt og blitt litt eldre gitt

Januar kom og gikk, og i begynnelsen av måneden satt Ronnypøbel og jeg og koste oss med litt rødvin. Det gikk som det ofte går, vi endte foran laptopen og reisesider. Tur til Tallinn ble bestilt, med det alibiet at det kunne jo være bursdagsgave til hverandre! Smart? Så den 20. januar dro vi avgårde, og vi storkoste oss! Jeg har vært der før med jobben, og da besøkte vi en fantastisk restaurant som het "Ø", og helt siden den gang har jeg ønsket å ta med pøbelkjæresten dit. Ble ikke skuffet denne gangen heller. ALT er fantastisk der! Maten, vinen, servicen, interiøret... Og flere hvileretter. Jeg ELSKER hvileretter!


Lørdagen slappet vi av og planla å ta det litt med ro, da vi skulle fly hjem tidlig dagen etter. Vi satt på en koselig italiensk restaurant og slappet av da pøbelen plutselig fikk en sms av bestekompisen. "Ring nå" sto det, uten smiley eller noe. Blir fryktelig skeptisk av sånt jeg... Han gikk ut for å prate, og samtalen hadde dreid seg om noe skikkelig uviktig lissom. Vi bestemte oss for å gå tilbake til hotellet, men da skulle plutselig kjæresten vise meg en pub han hadde hørt om... Og gjett hvem som var der? Joda, SMS-kompisen og hans fru, som er min beste venninne, satt der!!! Jeg ble så glad at jeg begynte og grine, og det var den rolige kvelden :))) Se så glad jeg ble!


Og enda gladere ble vi utover kvelden. Koser oss med vannpipe og rødvin. Kan det egentlig bli særlig bedre?


Fnis... Artige gatenavn :)


Tallinn har en flott gamleby, helt perfekt for en liten "photo shoot". Folk tittet litt rart på meg, men jeg syns det var så fin bagkgrunn til den nye kjolen min. Er superfornøyd med den, min nye favorittkjole :)


Skikkelig fint å se gamlebyen ligge snødekt under oss.


Valgte å ha tre blomster foran og en på skulderen.

Garn: Mitu fra pt design (inka til blomstene)
Pinner: 4,5 (2,5 til blomstene)
Oppskrift: pt design nr. 102

Det hender jeg jobber litt også, og for noen uker siden jobbet jeg på en annen avdeling enn jeg pleier. Satt da og pratet med en kollega og surfet litt på nettet innimellom. Plutselig roper han ut at "det er den kuleste lua jeg noengang har sett"! Jeg var en tur innom ravleriet, og der så han Space invaderlua til Arne & Carlos. Unødvendig å si at det smelter mitt hjerte når tøffe mannefengselsbetjentkollegaer spontant lovpriser det jeg lager, og fullstendig unødvendig å si at jeg selvsagt strikket en til han :) Lua er morsom og kjapp å strikke, tok meg tre timer på en nattevakt.

Garn: Freestyle fra Dale
Pinner: 4 og 4,5
Hefte: Lueheftet til vidunderlige Arne & Carlos

Jeg var så heldig å bli invitert i bursdagen til en god venninne, og hun ønsket seg noe hjemmestrikket. Falt pladask for disse, som er så utrolig søte! Og fargene er supervakre! Oppskriften fant jeg i en blogg som heter Morkland. Link under siste bilde.

Snadderfarger...

Tror jeg må strikke et par til meg selv også...

Nærbilde av mansjetten.

Garn: pt 2
Pinner: 2,5
Oppskrift: finner du her :)

Fikk en smule bakoversveis da jeg forrige dagen var en tur på Outlet ONE. Se hav jeg fant? Ronnypøbel hadde nevnt det for meg tidligere at de solgte en såkalt "Mariusgenser" der, og at den var jo så billig! Pussig! Skamme seg skulle de!


Har faktisk fått tid til å lage noen kort også. Dette er til en bitteliten gutt :)


De neste er til en venninne og en svigerinnevenninne :)


Til slutt har jeg lyst til å reklamere litt for bandet til en supergod kollega av meg. De har nettopp gitt ut sin første CD, og trykker du HER kan du lese anmeldelsen som var i Dagbladet. De heter The Black Soul Circus, løp og kjøp cd'en deres!
Her er et bilde av gutta, med Remi som nr. 2 fra høyre. tenker de er skikkelig fornøyde med å havne på en strikkeblogg...

Bildet er lånt fra Dagbladet.

Jadaneidaså, det var jammen et langt innlegg med diverse. Kanskje en ide å blogge litt oftere? Nå er det en dag med jobb før jeg tar lille Bravo og fyller han opp med garn og venninner og setter kursen mot Blefjell. Vi er en gjeng strikkegale jenter somhar leid en stor hytte hele helgen. Der blir det god mat og drikke, masse strikking og garantert en del inspirasjon. Garnbutikkene i Kongsberg; be prepared!

Takk for at du fremdeles gidder å lese bloggen min, ønsker dere alle en fremdeles god uke og en deilig helg :)

15 kommentarer:

 1. Takk for en hyggelig stund i bloggen din! Kjolen din ble bare så fin! Trivelig å lese om Tallinn-turen, og ønsket mitt om å reise dit igjen bel ikke mindre :o)

  Ha ei fortasatt fin uke!

  SvarSlett
 2. De så ut til å passe ordentlig godt inn på en strikkeblogg;) Den kjolen er superlekker, og jeg vurderer virkelig å strikke en til meg selv. Får jeg se den live snart?

  SvarSlett
 3. Den kjolen er såååå fiiiiiin! Og jeg er misunneliiiiii :) på både Tallinn, kjolen og hytteturen... snufs.. Jaja, håper turen blir super, kos deg masse, klemmer i fleng

  SvarSlett
 4. Superfine ting! Takk for oppskrift på votter :)

  SvarSlett
 5. Du hadde et innholdsrikt innlegg idag :-)
  Flott strikk og flotte kort.
  Og ser ut som dere hadde en nydelig tur.

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld

  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 6. Flinke, flinke Irene! Nydelig kjole og friske flotte votter! Lurt med den blomsten på kjolen. Jeg har en stofftrykkramme med slike blomster...kanskje jeg skal bruke den snart? INSPIRERT!

  SvarSlett
 7. Nå har jeg kosa meg lenge her inne, joda, et langt blogginnlegg, men veldig artig å lese:-) Og flotte ting, både kjole, votter, lue og... ja, alt:-) Du er kjempeflink!
  Vottene hadde jo bare sååååå herlige farger!
  Ha en nydelig uke videre!

  SvarSlett
 8. Kjempekoselig innlegg fra deg. Masse flotte saker du har produsert, både med pinner og papir :)
  Stor klem
  Kerstin

  SvarSlett
 9. Herlig kjole - og sikkert så veldig mye mer behagelig enn fleecekjolene den til forveksling ligner på..

  Moro med tur og overraskelse på tur!

  SvarSlett
 10. Digger kjolen, er rett og slett dødsmisunnelig!!! Også vil jeg også på hyttetur... Må få til en ny en snartsnartsnart!!!

  SvarSlett
 11. Hallo!
  jammen rekker du mye, Irene. Ut på tur, aldri sur....det er DEG, det!
  lekker kjole du har strikket(du har sikkert ikke noen fra før, he he)
  Kos deg på hyttetur!

  SvarSlett
 12. Hei Irene!
  Nydelig kjole, og fantastiske bilder fra Tallin! Holdt på å le meg ihjel av gatenavnet :D
  Kjempefine kort også. Er litt følsom om dagen så jeg sippet litt av sitatet til Shakespare...:/ Er jo hjemme med Hjalmar om dagen, som ikke er helt frisk, han hoster og slimer noe voldsomt. Skjærer i hjertet hver gang. Men han er tapper og smiler og er i grei form ellers.
  Og at Remi spiller i band! Det visste jeg ikke. Ser han stadig vekk her på Torshov, dundrende rundt i sin am-car.
  Håper vi sees snart!
  Klem

  SvarSlett
 13. Hei
  Jeg sitter og myser og titter rund ute i den store blogg-verden. Så klikker jeg innom din blogg. Mye lekkert du lager, men det jeg ble mest oppmerksom på var bildene dine fra Tallinn.
  For venninnen din må da være Karin og mannen hennes Robert??
  Jeg var venninne med Karin på Oppsal.
  Verden er jammen ikke stor hvis dette stemmer.
  Hilsen Tone

  SvarSlett
 14. Åååå, så mykje flott du har strikka!! Og flotte kort du har laga!!

  SvarSlett
 15. Den er SÅ fin den kjolen din og du så flott i den. Jeg får den bare ikke ut av hodet enda jeg ikke skal strikke kjoler.

  SvarSlett