tirsdag 22. mars 2011

Irenesol lever altså, ting tar bare litt tid

Og det er ikke strikkingen altså! Nei, der går det unna, vet ikke helt hvor jeg skal begynne lissom. Februar har passert og mars er godt over halvveis. Ute skinner sola og det bugner av sikre vårtegn som kattedritt og duften av... det samme! Argh! Velger å fokusere på mere positive ting, og viser heller frem det jeg har laget i det siste.

Kan jo starte med Mariusbodyen jeg viste frem i forrige innlegg. Her er den med innmat, dvs. vakre Hjalmar. Er han ikke til å spise opp?


Vi går videre til mer vinterstrikk. VM på ski var jo som alle vet, i Oslo. Merkelig hvordan følelsen av å være norsk lissom bare bobler over, og da var det jo bare å la seg inspirere.

Lua er strikket i mitu fra pt, og oppskriften finner du HER.


Vottene er også strikket i mitu, og de er utrolig myke og gode. Oppskriften er i et pthefte med masse flotte votteoppskrifter.

Hanna kom med en forespørsel torsdag kveld. Hun skulle i bursdag lørdag, og lurte på om jeg kunne strikke en lue til bursdags"barnet". Det varmer et mammahjerte, og hun valgte ut en Arne & Carloslue, mine favoritter om dagen.


Strikket i freestyle på pinne nr. 4,5, og oppskriften finner du i Arne & Carlos' luehefte.

Mer Arne & Carlos. Strikket lue og hals i dette klassiske mønsteret, og fant på matchende pulsvarmere. Liker fargekombinasjonen veeeldig godt.


>

Halsen ble litt smal og rar, men sitter godt og varmer deilig. Alt er strikket i falk fra Dale, og oppskriften er fra Dalehefte 236, Arne & Carlos' spesial.

I det heftet fant jeg også en flott poncho. Hadde store planer om å ha den selv, men den ble veldig liten. Alle mål stemmer, så den skal være sånn. På bildet er det Hanna som har den på seg. Hun er 170 cm. høy og slank, så den passer nok best til ei lita jente tror jeg. Men den ble superfin, og fargene er skjønne!

Denne er også strikket i falk fra Dale, fra det samme heftet som over her.

Noe kjedelig strikk blir det også innimellom. Sokker er vel det verste jeg vet å strikke, men disse gikk jo superkjapt, og var veldig enkle rett-opp-og-ned-sokker-til-en-LSK-fan. Tror han ble glad, må jo ha noe å varme seg på når seriestarten er sååå tidlig som i år.

Sokkene er strikket i regia sitt supportergarn, på pinne nr. 3. Oppskriften jeg brukte, finner du HER.

Onkelen min trengte nye votter, og det måtte jeg jo gjøre noe med. Han har hytte på Hjerkinn på Dovrefjell, og etter å ha googlet litt, fant jeg ut at det faktisk finnes en Dovrevott! Måtte selvsagt strikke den, og for noen flotte votter det ble! Tror det blir flere sånne. Merket på votten er et pilgrimsmerke, og onkelen min kjente det igjen fra området rundt hytta si. Morsomt.


De er strikket i navia sitt 3trådsgarn.

Har strikket et par sjalskjerfsaker i det siste også. Kanskje på tide å finne på noe mer sommerlig, men falt for disse.


Det er strikket i lima fra garnstudio, og oppskriften finner du HER.

Dette sjalet hadde jeg faktisk helt glemt. Startet på det på en hyttetur for et par helger siden, og gjorde det ferdig dagen etter at jeg kom hjem. Siden har det blitt liggende. Tok det frem igjen i går og sydde det sammen og festet knapper, og dette blir nok en favoritt de neste vintrene. Det er stort og varmt og flott og ikke-pyntet og veldig meg.
Fiiine knapper fra Du Store Alpakka.
Sjalet er strikket i en tråd fairytale og en tråd babysilk fra DSA. Oppskriften er i heftet Maskerader nr. 3, også det fra DSA.

Puh, blir jo helt utslitt av sånne lange blogginnlegg jeg. Tror jeg må bli flinkere til å blogge etterhvert som jeg blir ferdig med ting. Jeg er ikke flink til å legge igjen spor etter meg hos andre bloggere, men hadde blitt veldig glad om du gadd. Kanskje jeg blir litt flinkere etterhvert jeg også...

Ha en flott uke alle.

9 kommentarer:

 1. åh hjelpe meg:-) Jeg er mektig imponert over alt det fine du har laget:-) Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Wow.....skal si du har fått produsert litt:)) Skjønner godt at du ikke har hatt tid til å blogge:))
  Utrolig mye flott du har strikket. Jeg også elsker A&C sine mønster.....fikk lyst til å strikke de pulsvantene jeg nå:))

  SvarSlett
 3. Wow, for et innlegg og for noen flotte ting du har strikket☺
  Skulle ønske jeg var bare halvparten så produktiv som deg......
  Du er kjempeflink Irene!!!!!☺

  SvarSlett
 4. Endelig fikk vi ta en titt. utrolig mye flott du har produsert nå Irene. Savner Toulouse........ noen sjanse for en titt på den?

  SvarSlett
 5. WOW!! For ein produksjon! Kjempemykje fint!

  SvarSlett
 6. Så flotte ting du strikker Irene. Likte alt jeg. Også må jeg få kommentere Toulouse siden jeg også har sett det innlegget. WOW, kjempefin :)

  SvarSlett
 7. OMG, her var det som vanlig mye fint...
  Dropssjalet er allerede skrevet ut, og jammen fikk jeg lyst på ny kjole også :)
  Ønsker deg en fin og vårlig dag, uten lukten av kattedritt :D

  SvarSlett
 8. Så mye fint! Du må jo åpne butikk snart... hvor gjør du av alt?? Gøy å se barna mine på bloggen din :) Bildet er litt gult men.. går det bra? Kan ta et bedre bilde å sende deg om du vil.
  Vottene til "Dovregubben" er superfine! Jeg kan stolt meddele at jeg kjente igjen Kongeveienmerket med en gang jeg også ;)
  Og du ser jo bare yngre og yngre ut! Hva er hemmeligheten? På det ene bildet av deg er du utrolig lik Hanna!
  Og ja, du må blogge oftere. Morsomt å følge med :)
  Klem

  SvarSlett
 9. WOOOOOW!!!
  Det gjør da ingen ting om det er stille fra deg i perioder da du kommer tilbake og har strikket såååå mye fint! JEG tar av meg hatten og sier at du er bare helt superflink!

  SvarSlett