søndag 4. desember 2011

Irenesol er endelig ferdig med GENSEREN

I høst kom det ut et nytt strikkeblad, MbyM, hvor Tine Solheim var sterkt deltagende som designer. Og DER, på side 5, var den. GENSEREN! Den jeg alltid har lett etter! Genseren med stor G! Garnet var håpløst å få tak i, og etter å ha lett lenge, fant jeg ut at jeg byttet ut originalgarnet med herlig felted tweed fra Rowan. Garnpusheren min hadde ikke grått, så jeg endte opp med en gråblå farge, som er superfin. Genseren er type omslags, og den ble vel ikke helt som på modellen, men jeg er superfornøyd. Her er bilder som Ronnypøbel tok da vi gikk tur i dag. Som vanlig føler jeg meg kjempebekvem foran kameraet...
Du må komme nærmere! Nytter ikke å se noenting jo. Fin skog da...
Der ja. Posituren er en smule spesiell, men det er fordi dere skal se den nye buksa mi. Er den ikke fantastisk tøff? Jeg vet at 99% av Norges befolkning syns den er latterlig og rar, men det gjør ingenting. Det betyr at jeg slipper å treffe folk med samme bukse på hver gatehjørne :))) Det er forresten Desigual, hurra:)))
Litt sånn tilfeldig oppstilt, type casual.
Irenesol sittende på sten. Veldig blid da, men det er jo ikke så rart. Genseren er så fiiin... Genseren er altså strikket i Rowans felted tweed, på pinne nr. 4 og 4,5. Den er strikket i ett stykke fra ryggen og frem. Jeg økte ut til ermene, og dersom du studerer "buksebildet", ser du at det blir en morsom greie med de påsydde ermene. "LIKER".
No trees were harmed during this session.
Adventstiden er i gang, og da må man jo ha kalender må vite. Jeg fikk Arne og Carlos' adventskalender av kjæresten min, nesten uten hinting. Poenget med den er å strikke en julekule hver dag, og foreløpig holder jeg stand. Er godt i gang med nr. 4.Her er fiiine kalenderen...
...og her er de tre første kulene.
Og her er den andre kalenderen min, den er fra Magnhild, som er en god strikkevenninne. Hun er bergenser, og da følgelig Brannsupporter, strikkegal, snill og morsom. Fire ting på en gang! Og noe av det beste med henne er at hun har laget kalender til meg. Det er så spennende med pakkene som ligger der og roper, men jeg holder stand! Dersom det å holde stand betyr at jeg holder meg oppe til midnatt hver kveld da...
Her er de fire første gavene Legg spesielt merke til kortet jeg fikk i dag. Ikke ofte en knit-propinne kommer i bakgrunnen for noe, men denne gang gjorde den det! Kortet i seg selv er utrolig søtt og naivt, akkurat som meg. Hahahahahahaha! Det er faktisk laget av sauebæsj! Er utrolig fasinert...
Møt Magnhild. Magnhild har også fått en kalender av meg, og i dag var jeg veldig spent. Jeg har nemlig strikket henne, og hun pakket den opp i dag... Bare se her. Savner henne faktisk litt, men hun får nok et godt hjem i Sylling. Det er selvsagt Arne & Carlos' strikkedukker som er inspirasjon.
Her er noen litt mer utradisjonelle julekuler. Utgangspunktet er A&Cs oppskrift, men uten mønster. Garnet er fra Anny Blatt, og er helt forferdelig stivt og knitrete, men blingfaktoren veier opp for det. Heldigvis går det veldig kjapt å strikke dem, for garnet er grusomt å strikke med. Har en del nøster igjen, så det blir flere.
Har du sett disse før? Det er Felisi sine vakre pulsvarmere. Jeg har strikket dem i Debbie Bliss' cashmerino, deilig og mykt. Oppskriften finner du ved å trykke HER.
Fant ut at jeg trengte en hals, fant noe Rowangarn, la opp ca. 180 masker på pinne nr. 4 og strikket ivei. Ble litt lang, men varm og god. Måtte selvsagt ha matchende pulsvarmere, og strikket perlestrikk her også. Settet er deilig, og jeg bruker det masse!
Jeg heter Irene, og jeg ser på Hotell Cæsar! Ja jeg innrømmer det uten å blunke, jeg ser på Hotell Cæsar. Jeg er ikke så fanatisk at jeg tar det opp når jeg ikke er hjemme, men får med meg de episodene jeg kan. Og bra er det! Hvis ikke hadde jeg misset den fantastiske luen Juni hadde på seg i en episode tidligere i høst. Den var kongeblå med kongeblå dusk! Konge!!! Jeg har tenkt masse på den, og da garnpusheren min hadde en sånn dusk, var det bare å sette i gang. Mitu ble kjøpt inn, og igjen måtte det bli pulsvarmere til. Denne gang i vrangbordstrikk med en heklet buesak i enden. Tommel ble det også, alt etter eget hode etterhvert. Merkelig nok er begge like...
Torsdagkveld fra Nydalen er en annen favoritt. Charlotte Thorstvedt var med i en sketsj, og hun hadde på seg en superlekker blinglue. Den var sort, baggy og med paljetter. Hva gjør man da? Joda, da logger man på facebook og får straks vite at min tidligere omtalte garnpusher har to typer garn med paljetter. Oh joy! Så da ble det lue da, og pulsvarmere. Luen er etter eget hode (og nå oppå eget hode...), pulsvarmerne er Karipias oppskrift, som du finner ved å trykke HER. Puh, det var innlegget sitt det tenker jeg! Note-to-self: Husk å blogge etterhvert for påkker! I dag har ikke blogspot vært helt med meg. Får ikke lagt inn mellomrom mellom tekstene og bildene, så hele innlegget er en smule sammentrykt. Og plutselig la teksten seg til høyre for bildene... Skjønner ingenting jeg, men orker ikke finne ut av det nå. Dere får ta det som det er og jeg håper dere har kost dere litt sammen med meg. Kommer plutselig tilbake. Takk for besøket, og legger du igjen en liten hilsen blir jeg veldig glad.

18 kommentarer:

 1. Så mye fint du lager, og den genseren gikk da utrolig kjapt. Mente jeg så den uferdig i Vestby for ikke lenge siden? Du er en racer.

  SvarSlett
 2. Så mye lekkert! Dukken så jeg inne hos Magnhild i går - utrolig kul! Og fint alt det andre også, du er så produktiv at jeg nesten mister pusten..!

  SvarSlett
 3. Den genseren var RÅÅåååLEKKER! Me like!

  Alt det andre var også kjempeflott, ser nå at eg er NØDT til å strikke MER til meg selv! *Noterer*
  Det blir en lovnad for neste år!

  KOS deg og ha ei strålande JuleUke!

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 4. Langt ja, men langt fra kjedelig :) Så mye flott du har å vise frem! Genseren var kul, og i komb med den buksa møter du nok ikke deg selv på gaten nei ;o)
  Fine og forskjellige lue/pulsv.sett!
  Må nok lete frem julekuleboka mi igjen (har dessverre ikke fått kalender....)

  SvarSlett
 5. Herlighet så masse du får strikket!

  Den genseren din ble rålekker! Var den som gjorde at jeg kjøpte bladet - men jeg har ikke strikket den - enda... Luene og pulsvantene, kalenderen og de flotte julekulene gjør at eksamensskriving (hjemmeeksamen) bare får være eksamensskriving i kveld - sjalstrikking i stedet :) Inspirert!

  SvarSlett
 6. Herlig antrekk Irene, veldig deg!!!! Og jeg vil og ha sånn genser!!!!! Alt det andre er selvsagt også lekkert, Magnhild spesielt;) men jeg er egentlig for trøtt og eksamensbelest til å komme med så mye mer fornuftig. Natta nå...

  SvarSlett
 7. Hei vennen! Du er jo bare helt fantastisk flink og hvordan du klarer å få strikket så vanvittig mye, ja.....jeg tar av meg hatten:-)
  Genseren er helt nydelig, og jeg synes faktisk buksene er dritkule:-)Du kledde de veldig! Jeg synes også den baggy lua med paljetter var kjempe fin, også er det jo så flott at du alltid strikker pulsvanter til. Og julekulene er bare så veldig fine, skulle ønske jeg hadde litt mer tid til å pysle også......
  Ha en kjempe fin uke :-) Klem

  SvarSlett
 8. Syns du ser litt bleik ut jeg.... Men den blå lua var smashing da :p

  SvarSlett
 9. Så mye fint du lager! Likte godt genseren, må grave frem bladet igjen og lese det litt nøyere kanskje.

  SvarSlett
 10. Koselig å besøke bloggen din, den er sååå sprudlende å lese:) Lenge siden sist jeg var innom, og da la jeg sikkert ikke igjen en kommentar engang...
  Alt var fint, og du kler jo hva du enn har på deg:) Buksa var knall den, så den kan du bære med høyt hevet hode:)
  Takk for titten - plutselig stikker jeg innom igjen:)

  SvarSlett
 11. Det var det jeg sa!!! helt deg, og helt herlig genser!!! Og så såå mye fint du har laget i det siste da... du ække snau ;))

  SvarSlett
 12. Flink til å skrive, flink til å posere og flink til å strikke! Alt er fantastisk, genseren skjønner jeg godt at du fallt for, buksa også. digger sånne bukser jeg, baggy men ikke posete- hvis du skjønner hva jeg mener.
  Også fikk jeg en påminnelse om at jeg burde pynte litt mer til jul... Nå sm jeg har barn og greier... Litt uvant dette. Det var veldig kult med greina med julekuler... Er ikke så vanskelige de eller??
  God adventstid! Og innlegget kunne godt vært lenger, for det er gøy å lese!
  Klem

  SvarSlett
 13. Du lager så utruleg mykje fint at eg må slutte med å gå innom i bloggen din... Hihi...for to-do lista mi blir berre lenger og lenger for kvar gong... Hehe... ;) Ta det som eit kompliment. ;) Ønskjer deg ei fin adventstid!

  SvarSlett
 14. Så mye fint! Nå fikk jeg masse ny inspirasjon:-) Jeg likte spesielt godt den blå genseren! Den kledde du veldig godt!

  SvarSlett
 15. Topp side du har! Elsker å strikke selv, men det har foreløping begrenset seg til småting som luer, sokker etc... men digger omslagsgenseren din! Er det mulig å få info om hvor jeg finne oppskrifta? klem fra Iren :)

  SvarSlett
 16. Hei og godt nytt år - Tror jeg må begynne å abonnere på bloggen din, for jeg blir like inspirert hver gang jeg titter innom - Lekker omslagsgenser, herlig farge og garn =)

  Ha ei flott helg.

  SvarSlett
 17. Hei! Har tagget deg i en utfordring i bloggen min!

  SvarSlett