torsdag 6. oktober 2011

Irenesol blogger strikkerier men har mye mer på lager

Da er det klart for en liten del av det jeg har strikket siden sist. Fikk en skikkelig dille tidlig på sommeren og produserte Selbuvotter i diverse størrelser og farger. Naiv som jeg er, tror jeg fremdeles at slekt og venner blir hysterisk glade for hjemmestrikkede saker, og så lenge ingen sier noe annet vil jeg bare fortsette.
Oppskriftene er fra et fantastisk PT-hefte med votter og luer og sokker og masse fint i ulike mønstere. Garnet jeg har brukt er en salig blanding av PT2 og finull. Har drøssevis av rester, og endelig har jeg funnet noe fint å lage av det. Her er noen av de jeg strikket.


Som sagt, jeg fortsetter å produsere gaver, og da en supervennekollega fylte år, ble det sokker på han. Han er Fredrikstad-supporter, og måtte selvsagt få røde og hvite sokker så han ikke fryser på bena ettersom Tippeligaen går omtrent til første advent. Kortet laget jeg også. Litt vanskelig å lage maskuline kort, men syns jeg fikk det til ganske ok. Sokkene fikk jeg forresten lov til å strikke på hjemme, da de har samme farge som Brann...


Sokkene på bildet under derimot, måtte jeg strikke på jobb. De var bursdagsgave til kusine-Eli som er VIF-supporter:)))


Det produseres babyer i hytt og gevær, og alle babyer fortjener noe varmt og godt når vinteren nærmer seg. Min skjønne kusine, Camilla og hennes sambo har fått lille Hjalmar, og her er det jeg strikket til han. Knelang bukse, syns en Hjalmar må ha en sånn.


Fant verdens søteste pulsvarmere på Ravleriet, men siden det var superkomplisert hekling på de, droppet jeg ut. Etter en stund satte jeg i gang igjen, og fikk det delvis til. Dersom du lurer på hvorfor jeg har bilde av bare en, er det fordi den ene har 8 buer og den andre 11... Hvordan går det an?


De heter Elf Clobber, og du finner oppskriften her.

Hanna fikk ny telefon i sommer, og da trengte hun selvsagt et nytt etui. Jeg blir hysterisk lykkelig hver gang hun vil ha noe hjemmestrikket, og satte i gang. Hun ble fornøyd og da er jeg fornøyd.

Oppskriften finner du her.

Karipia er en god venninne fra Trønderriket. Hun har laget en oppskrift på pulsvarmere som er utrolig enkle å lage, men sånn ser det ikke ut. Det kan jeg like:))) Har fått masse positive tilbakemeldinger på dem, og har strikket flere. Noen av dem har forlatt Sophiesvei uten en tur innom fotografen, så det blir bare bilde av disse.Oppskriften ligger på Karipias koselige blogg.

Mye småstrikk på meg ser det ut som. Her er noen kaniner (eller er det kanskje harer) som jeg strikket til påske. Syns de er veldig søte, og til neste påske blir det nok flere. Oppvaskkluter blir det en del av innimellom. Kjekk strikk å alltid ha i veska i tilfelle kø eller annen venting.


Har hobbylert litt på annet vis også. Under kan dere se resultatet av oppussing 16. og 17. mai. Store barn som helst vil være med venner på nasjonaldagen er faktisk helt greit. Som dere kan se av før-bildet, var ikke gangen vår veldig fresh.

Da vi flyttet inn i 2001 hadde vi store planer om å gjøre noe med den, men det er utrolig hvordan man venner seg til ting og bor seg inn i elendigheten. Denne gangen er det første gjestene våre ser, og jeg spurte meg selv om det var sånn jeg ville andres førsteinntrykk av leiligheten skulle være. Svaret var nei, så da var det bare å sette i gang. Her er resultatet, syns det ble ganske så fint.


22. juli kom terroren til Norge. Var på hyttetur med to gode venninner den helgen, og vi hadde akkurat satt oss ned for å kose oss med deilig mat da vi mottok en sms om det som hadde skjedd i regjeringskvartalet. Den ene venninnen min jobber i R4 som ble hardest rammet, så det hele ble ekstra nært. Da nyhetene om Utøya kom, og senere de høye dødstallene, ble det hele nærmest uvirkelig. Tenker nesten daglig på de som er rammet og som har mistet sine nærmeste. Kaja Marie heter en ung dame som har en fantastisk blogg. Hun har laget mønster på hjertene du ser under. Har strikket flere av dem og syns de er så fine i all sin enkelhet. Besøk bloggen hennes, hun skriver utrolig bra. Trykk på linken og du kommer rett inn på oppskriften til hjertene.


Ønsker alle en foretreffelig helg. Selv skal jeg tilbringe nettene bak høye murer, høyst frivillig og MED nøkler. Kommer tilbake med mer spennende strikkerier, ligger bla. en kjole og tunika her som bare trenger en forsiktig omgang med strykejernet. Syns dette innlegget ble veeeldig surrete og rotete, men kommer sterkere tilbake. Ha det fint så lenge :)

6 kommentarer:

 1. Sååå mye fint du har laget. Du må huske å blogge litt oftere ;)
  Jeg lurer på, hvordan smakte den thaigryta? For jeg buzzer det samme, og har laget gryta... Her likte vi den ikke....

  SvarSlett
 2. Du har ikkje lagt på latsida i allefall!! Utruleg mykje flott du har laga. Gler meg til å sjå fleire innlegg frå deg framover.

  SvarSlett
 3. Hipp Hurra, Irene er tilbake :-) Så utrolig mye fint du har laget, blir helt imponert jeg. Jeg har faktisk også det heftet med votter, luer osv fra PT, så mye fint, men jeg har ikke fått begynt på noe derifra enda. Ha en fin jobbhelg:-) Klem

  SvarSlett
 4. Så ,mye fint! Og tusen takk for de fine klærne til Hjalmar, vi bruker de ofte! Helt perfekt for høstværet :) kjente igjen noen votter der og.. Hihi, vi blir VELDOG glad for strikkegaver, så det er bare å kjøre på!
  Har vel lovt deg noe hjemmesydd tilbake syns jeg å erindre... Har ikke glemt det altså, hvis du vil ha det da.. Er jo ikke akkurat noe sygeni.
  Klem igjen!!!

  SvarSlett
 5. Skal si du har vært produktiv i sommer, er det slik det går når en ikke kaster bort tiden på nettet :)
  De selbuvantene er helt topp, alle vil visst ha slik nå ifølge mitt motebevisste tenåringsbarnebarn. Jeg må også sette igang og få lagd noen.
  Ha en flott helg, selv om det blir bak murene.

  SvarSlett
 6. Åh, så mye fint du lager! Jeg elsker selbuvotter, men kommer meg aldri så langt at jeg får strikka det... og elf clobber er bare de nydeligste vantene ever!

  SvarSlett