mandag 10. oktober 2011

Irenesol har ramla utpå igjen...

Snakker selvsagt om kjolestrikking... Det begynner faktisk å bli et problem på flere måter. Først og fremst har jeg ikke lenger et sted å gjøre av dem. Jeg er ikke 150 cm. høy og jeg veier IKKE 45 kilo, så de tar veldig plass.... Dessuten, når skal jeg rekke å bruke alle? Spørs om jeg ikke må gå gjennom haugen og sortere litt.

Her er siste tilskudd. En fiiin sak fra Du Store Alpakka. Fin farge, fint garn, men dette blir varmt! Dobbelt garn, faerytale og tynn alpakka, hører nok med til de aller kaldeste dagene. Er også litt usikker på fasongen. Syns ikke den er mest flatterende. Den mønstrede delen skulle nok vært rett under brystene, evt. skulle jeg strikket den som genser som den er i oppskriften. Jaja, uaktuelt å rekke opp, så jeg håper den vil vokse på meg. Altså ikke vokse fysisk da, det vil jo bli motsatt av hva jeg ønsker ;)


Å sååå gøy er det å bli tatt bilde av!


Litt mer seriøs, men fremdeles like blid og varm.
Oppskriften finner du i Maskerader nr. 19.

Har lenge gått og tittet på en tunika fra Garnstudio, og da mamman min satte i gang med den, kunne ikke jeg være noe dårligere. Ble veldig fornøyd! Liker A-fasong så lenge den ikke er supervid, og denne ble perfekt! I all beskjedenhet...


Fargen er litt skarpere lilla enn det som kommer frem på bildet, dessuten er den litt melert. På det ene bildet har jeg på meg et pannebånd jeg strikket av restene, det er også fra Garnstudio. Knappene er fra fantastiske Snella og Petronella. Syntes egentlig det passet best med treknapper, men fant ut at mer farger var superfint. Veldig fornøyd med knappevalget. Dersom du lurer på hvorfor i all vide verden jeg har tatt bilde av støvlettene mine, er det for å vise at jeg egentlig er ganske gæern, og at jeg innimellom strutter av selvtillitt. Da tar jeg på meg høye heler og rager over alt og alle. Ikke ofte det skjer for å si det sånn. Ser du meg med litt heler, er det enten fordi jeg den dagen har den nevnte selvtillitten, eller fordi jeg har fått i meg et glass vin eller tre... Eventuelt en kombinasjon.

Oppskriften på tunikaen finner du ved å trykke HER, den er strikket i deilige nepal på pinne 7. Jeg tok med det antall nøster som sto i oppskriften og det var fire for mye... Dermed strikket jeg DETTE pannebåndet og har fremdeles nok garn igjen til pulsvarmere.

Strikker ikke bare kjoler og tunikaer, blir en del småstrikk innimellom også. For ca. 5 år siden, da strikkingen gikk fra å være en hyggelig inninmellom-hobby til å bli en lidenskap, oppdaget jeg et utrolig vakkert sjal. Bestemte meg for å strikke det dersom jeg noengang skulle bli så flink, og i sommer satte jeg i gang. Motivasjonen kom etter at en strikkevenninne på facebook strikket det, og sa det ikke var så vanskelig. Det tok meg fire dager, og det var fryktelig mye enklere enn jeg trodde. Det er strikket i et deilig alpakkagarn jeg har fått fra svigerinnen min, Tove. Mykt og deilig.
Litt vanskelig lysforhold, men sjalet er lett og delikat. Mye mer lace enn jeg vanligvis liker, men det er noe helt spesielt med dette sjalet. Det heter Shipwreck shawl, og du finner gratis oppskrift på engelsk HER.

Jeg elsker pulsvarmere, men har nesten bare korte. Trengte et par med litt lengde da tunikaen tidligere i innlegget har ganske korte ermer. Kjøpte et supersyntetisk online garn og strikket på nederst. Ble en ganske kul effekt. Finner ikke igjen oppskriften, men den ligger på ravleriet et sted...


Litt glamour i hverdagen er viktig:)

Tine Solheim står bak et nytt strikkemagasin, Made By Me, som var et særdeles hyggelig bekjentskap. Utrolig mye fint, og lista mi på ting jeg bare MÅ strikke, vokste seg laaaang i løpet av kun kort tid. Satte i gang med ei lue som var enkel og fin, og er kjempefornøyd. Hanna er ekstremt vakker modell:)
Lua er strikket i Rowan's Kid Classic. Deilig, mykt og kløfritt.

Neste prosjekt er et lite mysterium. Husker ikke hvor jeg fant oppskriften på sjalet, og det er fryktelig dumt! Husker heller ikke hva slags garn jeg har brukt. Jeg vet at det er mange av strikkevenninnene mine som grøsser nå. Flere av dem er så flinke til å notere ned alt i bøker for å ha kontroll. Jeg er ikke helt der... Bloggen skulle egentlig fungere som en notisbok for meg, men når man ikke blogger på et halvt år så hoper det seg opp. Jaja, tingene er nå der, og fine er de. Pulsvarmerene er KARIPIA SINE, de samme som jeg linket til i forrige innlegg.

Luer er kjapt og gøy, og man kan aldri aldri få for mange. Denne har jeg siklet på en stund, og i løpet av en kveld på hyttetur var den ferdig. Den er strikket i et kashmirgarn, men husker selvsagt ikke detaljene. Oppskriften kan du kjøpe på RAVLERIET.
I bakgrunnen viser Hanna en altrnativ måte å bruke tidligere omtalte lue på.

Fredrik ønsket seg Selbuvotter, og valgte fargene selv. Syns de ble supertøffe og deilig myke. Garnet er Sterk fra DSA. Supert som vottegarn.En av mine fine kollegaer har fått en liten Leon. Lille Leon måtte selvsagt få en gave fra oss andre på avdelingen, og jeg satte i gang med å strikke. Det blå settet er fra et litt eldre Sandneshefte, mens genseren er en Kjekkasgenser fra Pickles. Oppskriften finner du HER.


Settet er strikket i babyull fra.... hmmmm.... Settet er strikket i babyull!


Kjekkassaken er strikket i babymerinoull fra Lana Grossa.

Enkelte ganger lurer jeg på om det har skjedd en kortslutning i hjernen eller noe... Sånn som nå, når jeg sitter og ser på bildene av disse to toppene. Det virket som en supergod ide å strikke en hvit- og turkisstripete topp, men den ble mildt sagt mindre fin... Det samme gjelder den beige saken. Skikkelig bleik og kjedelig ble den, og har vært i bruk en gang, i motsetning til stripesaken som ALDRI har vært brukt og ALDRI kommer til å bli brukt. Så her er de, mine synder fra i sommer. Blæh på seg!Når jeg ser på dette innlegget, ser jeg at jeg har en dille... Jeg har dilla på lilla! Kanskje på tide å se seg om etter en ny farge når noe skal produseres. Har oppskrift på en superflott kjole, og den hadde vært fin i en sånn varm, melert orangefarge. Er jeg gæern nok til det tro? Hva syns du?

Ha en fin uke alle sammen. For meg er det helg nå, har gått natt fra fredag til mandag. Bare koser meg og strikker. Kan anbefale Arne & Carlos' nye luehefte, det er superfint!

18 kommentarer:

 1. Herlighet så mye flott du har laget! Mye lilla og fint, men vottene i brunt og beige ble nydelige! Og en vakker modell har du jammen, skal si disse bloggebarna våre vokser seg store og pene ;)

  SvarSlett
 2. Fy fillern'n så mye flott du har laget! Skjønner ikke hvordan du rekker alt. kjolen ble kjempefin, og tunikaen likeså. Den kunne jeg nok godt tenkt meg jeg også, men jeg svetter jo ihjel bare jeg tenker på å ha på meg ull ;) Skjønn modell har du også :)

  SvarSlett
 3. Oh My God, du er helt utrolig:-) Utrolig flink og de strikkearmene dine må være Norges kjappeste:-) Jeg må bare si det, fargen på den første kjolen er helt nydelig til deg, du ser super fresh ut:-) Og den tunikan er kjempe fin, jeg digger det sjalet som Hanna viser frem og vottene til Fredrik er kule. Hanna er ei vakker modell, men det er jammen meg mamma´n hennes også:-)

  SvarSlett
 4. Så mye flott du har laget. De kjolene var nydelige. Skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å strikke meg noe sånt (og fasong til å ha dem på, selvsagt *fnis*)

  SvarSlett
 5. Pinnene dine har ikke ligget mye i ro ser jeg. For en herlig samling ferdigprodukter du har. Helt rå på kjolefronten er du også. Pulsvantene og sjalet du ikke husker hvorfra, er knallfint i mønster og garn. Masse snadder!!

  SvarSlett
 6. Orange er fint! Og grønt. Og blåfargen på den ene lua :). Enig med Jeanette at lillefargen kler deg, og du ser veldig godt ut må jeg si! Superfine luer til arne og carlos! God helg! Klem

  SvarSlett
 7. Ssssuperstrikker!!!! ;)
  Mykje flott!

  SvarSlett
 8. *stum* Du verden kor du produser!!
  Men må si at den lilla tunika med "fletter" er bare dritlekker!! Alt annet er selvsagt også fint, men DEN *sukk* Den vil jeg også ha!
  Krysser fingra for at bloggen din blir oppdatert litt oftere ;o) Ha en strålende kveld videre.

  SvarSlett
 9. Da var Sol in the game igjen!!!
  Digger alt sammen! KJEMPE LEKRE ting!
  Du e goe Irene!!!

  KOS deg!!

  Go`klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 10. Det lilla sjalet er eg 99,9% sikker på er MARA Shawl! det ligger jallfall på Ravelry

  ;))

  SvarSlett
 11. WOW, så mykje flott du har strikka!! Gler meg til å fortsette å følge med på bloggen din.

  SvarSlett
 12. Herlighet hvor mye du har produsert i sommer. Den Drops tunikaen er flott, har tenkt litt på den jeg også. Du har også laget deg en virkelig varm kjole i Fairytale og alpakka, jeg har en jakke i samme type garn og den er skikkelig varm. Kjolen blir du sikkert fornøyd med når du har "gått" den til.
  Synes absolutt du skal strikke kjolen i orange og hvis det er den fargen jeg tror, så er den lekker.
  De pulsvantene dine ble lekre da, nydelig med den pusekanten. Nok en ide å tenke på.
  Ha en fin uke Irene

  SvarSlett
 13. Jeg blir så glad når du blogger!

  SvarSlett
 14. Så gøy å se alt du strikker! Må bare si at du har vært en veldig inspirasjon for meg, jeg har strikket mye av det du har vist frem på bloggen din. Jeg har også endelig fått meg en egen blogg. God helg!

  SvarSlett
 15. Så masse flott det har kommet fra dine strikkepinner - lilla ja. Det liker jeg også, og jeg sa her om dagen at jeg har fryktelig lyst på en orange kjole/tunika (tror det må være noe med årstiden jeg)
  Kos deg med de plaggene du liker, og så glemmer du de plaggene som ble til i sommer og som du ikke er fornøyd med.
  Ha ei fin uke.

  SvarSlett
 16. Så gøy å se alt det fine du har laga!!!
  Synes også at du er ei superflott dame som er høy og fin, vær stolt av deg selv!!!

  SvarSlett
 17. Ikke skjønner jeg hvordan det går ann å skape så mye! Du gjør like mye ferdig på noen måneder som jeg gjør på over ett år!!! Nydelige plagg alle sammen;)

  SvarSlett
 18. Herlighet å du har stått på! Alt er jo like flott, men den tunikaen fra garnstudio oppi der *peke* kledde du vanvittig godt! Foxy lady! =D

  SvarSlett